Atlétika Szakosztály

2010. óta minden év szeptemberében megrendezésre kerül Soproni Cross Futás elnevezésű versenyünk, melyen valamennyi korosztály képviseltetheti magát. Célunk, hogy már egészen pici korban megszeressék a gyerekek a futást, ezért is fektetünk külön hangsúly az óvodás és kisiskolás korosztály számára.
Büszkén mondhatjuk el, hogy Sopronban talán a Cross Futás, illetve a tavalyi évtől kezdődően a Lővérek Futás az egyetlen olyan futóversenyek, ahol az egész picurka gyerekek is (3-4, 5-6 év) ízelítőt kaphatnak a versenyek hangulatából. Hiszen mindkét versenyen a legkisebbek számára külön kategóriát alakítottunk ki.


Az egyes távok rajtjai között a gyermekek bemutatókat láthatnak, kipróbálhatják az egyesületünk szakosztályai által szervezett sportokat, mint íjászat, paintball, vagy elsajátíthatják különböző sporteszközök használatát, úgy mint, roller, görkorcsolya, gördeszka stb.  Arra törekszünk, hogy az általunk szervezett versenyen/versenyeken mindenki győztesnek érezze magát. Nemcsak a fiatalokra, de az idősebb korosztályra is gondolunk. Ezért is határoztunk úgy, szinte már a kezdetektől fogva, hogy több kategóriát indítunk, így nagyon sok korosztályban hirdethetünk eredményt.

2018-as évtől a Cross Futáson már nemcsak a futókra, hanem a kirándulni vágyókra is gondoltunk, hiszen az Autitok Egyesülettel közösen két túratávot is szerveztünk a természet kedvelőinek. Ezzel a kezdeményezéssel szerettük volna támogatni az  autizmussal élőket és családtagjaikat is és mely kezdeményezést a jövőben is szeretnénk folytatni.

2018-ban összefogva a PanoraMaraton, valamint a 3 a Károly versenyek szervezőivel (ezeken a versenyeken, mint társszervezők vettünk részt), közösen egy négy versenyből álló futósorozatot indítottunk ”Alpokalja Terepkirály” néven, mely 2019-ben további két futóversennyel bővült:
2019. június 22. Sopron Trail, 2019. július 27. IV. Paddy Éjszakai Futás.
A már említett versenyeken kívül a sorozat részét képezi május 3. szombatján megrendezésre kerülő Lővérek Futás, valamint a szeptemberi Soproni Cross Futás.


Atlétika szakosztályunk hagyományként minden év utolsó napján megrendezi Ó-Év búcsúztató Szilveszteri Futását. Az 5,4 km –es táv megtételét követően 2018. decemberéig a Csík Ferenc Uszodában forralt borral, teával, gyerekpezsgővel vendégeltük meg a résztvevőket. És bár szilveszteri futásunk nem verseny célzattal jött létre, az elmúlt években a leggyorsabb női és férfi futót, valamint legfürgébb 12 év alatt lányt és fiút éremmel és kupával jutalmaztuk, illetve a legviccesebb jelmezben futót szintén ajándékban részesítettük.


A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.